Night Press

νυχτερινές ανταποκρίσεις

Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας – ΨΕΜΑ;

leave a comment »

ΨΕΜΑ;

Αν είναι γνήσια η παρακάτω προκήρυξη και η οργάνωση που την υπογράφει, τότε αυτό που συμβαίνει είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε θα μπορούσε να φανταστεί ο κάθε ένας. Αν όμως δεν είναι, δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματικότητα. Αν περιμένουμε λίγες μέρες  θα μάθουμε αν κάποια άλλη οργάνωση αναλάβει και αυτή την επίθεση και αν όχι κάποια στιγμή θα ξαναδούμε τις Ο.Π.Λ.Α., αλλά μέχρι τότε, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που έχουμε, μπορούμε να εξετάσουμε ορισμένα θέματα που αφορούν την Νεοτρομοκρατία. Στην αναζήτηση του μέρους της εκπαίδευσης του κομάντο που επιτέθηκε στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, ιδεολογικά και με κάτι που να σχετίζετε  θα έπρεπε να το προσδιορίσουμε προς την Ινδία και όχι σε γείτονες χώρες…

Θα ξεκινήσουμε αντίστροφα όμως, από το άλλο άκρο, τις μυστικές υπηρεσίες αλλά όχι της Ελλάδας, γιατί οι τελευταίες δεν είναι μυστικές αλλά αόρατες. Γιατί αλλιώς είναι ανεξήγητο το γεγονός  πως στις 26 και 27  Οκτωβρίου 2009 περίπου 40 εκπρόσωποι του Glοbal Future Forum (GFF), συνεδρίασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «Ενδυνάμωση εθνικής ασφάλειας μέσω βελτιωμένης ανάλυσης πληροφοριών». Οι περίπου 40 εκπρόσωποι, προέρχονταν κυρίως από το CΙΑ, το FΒΙ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ορισμένοι από μυστικές υπηρεσίες που προέρχονται από άλλες χώρες. Αλλά (!) αν και το συνέδριο συγκάλεσε «ελληνικός φορέας», το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφάλειας), οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αρνήθηκε να συμμετέχει. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στο site της η τελευταία δεν έχει λινκ για το ΚΕΜΕΑ ενώ έχει ακόμα και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (;). Επίσης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δήλωσε άγνοια γύρω από τη διοργάνωση του συνεδρίου αλλά αυτό έχει κάποια λογική γιατί υποτίθεται το συνέδριο θα γινόταν κάτω από μυστικότητα. Γιατί όμως η ΕΥΠ αρνήθηκε να συμμετέχει σε αυτή την συνάντηση;

συνεχίζεται γιατί κάπου το πάω…

Ολόκληρη η προκήρυξη:

«Η Κομμουνιστική Διεθνής έχει ως σκοπό τον …
ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος. Η Κομμουνιστική Διεθνής θεωρεί τη δικτατορία του προλεταριάτου ως το μοναδικό μέσο για να αποσπαστεί η ανθρωπότητα από τις φρικαλεότητες του καπιταλισμού». (Από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς)
«Τα γεγονότα στο Λιτόχωρο είναι ένα μήνυμα για τον μοναρχοφασισμό και τους Αγγλους… Θα είναι απόλυτα μέσα στη λογική της πολιτικής, που οι Αγγλοι και οι μοναρχοφασίστες εφαρμόζουν και δεν θα πρέπει να απορεί κανένας, αν αύριο εμφανιστεί και δεύτερος Μπαρούτας και μεθαύριο γίνουν δεκάδες και εκατοντάδες. Θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα αποφασίσει να μην τον σφάζουν σαν κότες και τότε θα πάρει και αυτός τα άρματα». (Νίκος Ζαχαριάδης)
Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της.
Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλησης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.
Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών.
Στην ένοπλη τρομοκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα.
Οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις και περαιτέρω ανοχές, οδηγούν στην εξάντληση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξόντωση του προλεταριάτου και του επαναστατικού κινήματος.
Ολοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946!
Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας

πηγές:

Προκήρυξη: http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_5111.html

Σημειώσεις:

Glοbal Future Forum (GFF): μιας πολυεθνικής κοινότητας μυστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας η οποία ιδρύθηκε το 2005 σε συνεργασία της CΙΑ με το αμερικάνικο Υπουργείο Εξωτερικών για προαγάγει να τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με θέματα παγκόσμιας ασφάλειας.

ΚΕΜΕΑ: αποτελεί παιδί του πρώην υπουργού δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκη, συστάθηκε το 2005 με σκοπό την αξιοποίηση και την εξαγωγή/πώληση της τεχνογνωσίας που απέκτησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Επιπλέον λειτούργησε και λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης διεξάγοντας εφαρμοσμένη έρευνα πάνω σε θέματα πολιτικής ασφάλειας, είτε για λογαριασμό του υπουργείου, είτε άλλων φορέων, όπως για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιωτικούς φορείς ή ΜΚΟ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: